fbpx
Nieuws

Extra subsidie verduurzamen monument

De provincie Overijssel breidt de regeling ‘Restauratie  rijksmonumenten’ uit met extra subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Tussen 1 juni en 1 juli 2016 kunnen eigenaren van rijksmonumenten weer subsidie aanvragen wanneer zij hun monument verduurzamen. De maatregel is een extra middel om isolatie en energiezuinige installatie in monumenten te stimuleren.

Voor energiebesparende maatregelen is een aanvullende subsidie beschikbaar van 50% van de kosten, met een maximum van  € 60.000. Het aanvullende budget voor deze maatregelen is afkomstig uit het programma Nieuwe Energie Overijssel van de provincie.

Monumenten: complexe regeling

Voor veel eigenaren is het moment van restauratie een uitgelezen kans om ook aandacht te besteden aan maatregelen die het gebouw energiezuiniger kunnen maken. Dat komt de energierekening en het comfort ten goede. Regelingen op het gebied van energiebesparing sluiten echter veelal niet goed aan op de situatie van rijksmonumenten, bijvoorbeeld omdat de te halen besparingseisen buiten het bereik liggen van monumenten. Toch is er steeds meer mogelijk op het gebied van, bijvoorbeeld, isolatie met behoud van de cultuurhistorische waarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.