fbpx
Nieuws

Installateur ontwikkelt instap-serviceplanner

Een nieuw laagdrempelig systeem waarmee kleine installateurs ketelonderhoud kunnen plannen, maar ook offertes en facturen kunnen organiseren. Installateur Ruud Klaassen ontwikkelde zelf Service Planner. Afspraken worden ‘in the cloud’ opgeslagen, klanten kunnen deze zelf wijzigen.

Doelgroep is het kleinbedrijf, dat nu nog vooral aangewezen is op de analoge agenda, of slechts in beperkte mate is geautomatiseerd. Probleem van deze bedrijven, die vaak toch een redelijk aantal cv-ketels in onderhoud hebben maar geen groot softwarepakket, is dat het effectief plannen van servicebezoeken een tijdrovende klus is. Zonde van de tijd, ervaarde Ruud Klaassen bij zijn installatiebedrijf ProfiTemp, zo vertelt hij in vakblad Installatie en Sanitair. “Je was zo 2 uur kwijt in het volplannen van een dag”, zegt Klaassen. “Het verzorgen van deze administratieve handelingen is voor een installateur die vooral op pad moet zijn, vooral een noodzakelijk kwaad.”

Zelf afspraken wijzigen

Op basis van het ingevoerde klantenbestand en de onderhoudsfrequentie, maakt het systeem zelf een planning , op basis van postcode, en efficiënt voor de monteur. Klanten kunnen deze afspraken zelf wijzigen door een link die in de afspraakbevestiging per email versleuteld zit. Klanten krijgen ook herinneringsmails. De installateur kan de planning realtime inzien, en kan deze aanvullen met inkomende storingen. De software heeft ook een offerte en factuurmodule, waarmee de installateur op basis van producten, diensten of onderdelen pijlsnel prijsopgaves kan maken en verzenden. In de software kan de installateur zijn eigen tarieven voor uren, producten en diensten invoeren. De software is in te richten in de huisstijl van het bedrijf, heeft passende emailsjablonen, en kan gekoppeld worden aan mobiel betalen. De eerste 10 kleine installateurs werken met het tool. Het product kent 2 abonnementsvormen, een planningstool en een variant met offerte en facturatie module.

Op de foto installateur Patrick Kdich van PK Installatietechniek uit Weert, gebruiker van het servicetool Foto: Bert Jansen 

Klik hier voor de inhoud van het aprilnummer van Installatie en Sanitair.

Hier de startpagina van de maand van de ventilatie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.