fbpx
Nieuws

Flitsopleiding monteur luchtkanalen

Zij-instromers kunnen zich snel om laten scholen tot monteur luchtkanalen. In een nieuwe erkende opleiding zijn de monteurs binnen twee weken functioneel inzetbaar.

Technisch opleider ROVC lanceert samen met LPD Techniek, Maintec en IW Nederland een opleiding waarmee deelnemers na twee weken praktisch inzetbaar zijn als monteur luchtkanalen. De opleiding is speciaal opgezet voor zij-instromers in de techniek of technici die een andere uitdaging zoeken. Snelle functionele inzetbaarheid is hierbij het uitgangspunt, want de installatiebranche zit te springen om monteurs. Op vrijdag 21 januari 2022 tekenden de vier partijen de overeenkomst. De eerste groep van tien zij-instromers start begin februari. De totstandkoming van de opleiding, die in een half jaar is afgerond, is mede mogelijk gemaakt door een SLIM-subsidie uitgegeven door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Erkenning vakcentrum Binnenklimaattechniek

De opleiding wordt erkend door het Vakcentrum Binnenklimaattechniek van branchevereniging Binnenklimaat Nederland. Leden daarvan hebben meegedacht over de opzet en inhoud van de leerlijn. In de eerste week van de training krijgen deelnemers een introductie in luchtbehandeling- en distributie, gevolgd door een VCA veiligheidstraining. Ook oefenen ze met werken op hoogte. Vervolgens ontwikkelen ze in vijf dagen de basisvaardigheden van het werken met gereedschap en materialen. De cursus wordt afgesloten met het herkennen en ervaren van luchtdistributiesystemen.

Extra leren in de praktijk

Na twee weken gaat de deelnemer direct aan de slag bij een van de aangesloten bedrijven. In de tien maanden daarna komt de deelnemer twaalf keer terug voor een extra praktijkdag. Na elke praktijkdag krijgt de deelnemer een aantal werkplekopdrachten mee. Na afloop van de twaalfde praktijkdag vindt een eindbeoordeling plaats op basis van tussentijdse beoordelingen. Bij een voldoende ontvangt de deelnemer het diploma Monteur Luchtkanalen, erkend door het Vakcentrum Binnenklimaattechniek.

1 reactie op “Flitsopleiding monteur luchtkanalen

  1. Jessica schreef:

    Ik kan er geen spijt van hebben dat ik de tijd heb genomen om zo’n leuk artikel te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.