fbpx
Nieuws

Geld verdienen met duurzaamheid

Geld verdienen met duurzaamheid

Klantgerichte oplossingen voor duurzame woningverbetering, is het thema van bijeenkomst voor mkb-ondernemers in Zoetermeer. Het doel: concrete oplossingen waar installatiebedrijven direct mee aan de slag kunnen.

 

 

De bijeenkomst op 13 mei vloeit vloort uit de Actieagenda Bouw, het initiatief van bedrijven, kennisinstellingen en overheid om de bouw op een goede manier uit de crisis te loodsen. “Geld verdienen met duurzaamheid, het kan echt”, aldus Marjet Rutten, trekker van het Actieteam. “Uit onze recente onderzoeken blijkt dat een derde van de woningbezitters de komende jaren in energiebesparing wil investeren. Er is echt veel behoefte, maar de markt springt daar onvoldoende op in met een goed aanbod. Zonde, want het is letterlijk een miljardenomzet die bouwers en installateurs links laten liggen.

 

Aanbod organiseren

Rutten: “Wat ons betreft ligt de sleutel in de organisatie van het aanbod. We moeten veel helderder inzicht bieden in wat ons aanbod is, wat het oplevert en wat het kost. Niet de klant de oplossing laten bedenken, maar zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de integrale prestatie. Niet verschillende partijen die een stukje oppakken, maar gezamenlijk. Hebben we dat voor elkaar, dan is het tijd om er actiever op uit te gaan. Eigenlijk komt het allemaal aan op ondernemerschap.”

 

Ondernemerschap

De bijeenkomst moet een steuni in de rug zijn voor MKB-ondernemers in de bouw- en installatiesector. Rutten: “Het is zonde als iedereen het wiel zelf uit gaat vinden. Er is zoveel beschikbaar. Naast dat we marketingadviezen geven, laten we verschillende tools en oplossingen zien die ondernemers helpen om een beter marktgericht aanbod te doen bij projecten waarbij één individuele woning duurzaam wordt gerenoveerd. Denk hierbij aan franchiseformules, samenwerkingsconcepten, offertetools, opleidingen en andere producten en diensten die het MKB ondersteunen. Tools die helpen bij het vinden van klanten, het genereren van salesleads, financieringsmogelijkheden, de mogelijkheid voor het bieden van garanties of om hulp bij het vinden van samenwerkingspartners.” Onderdeel van de bijeenkomst is een informatiemarkt met een door het Actieteam samengestelde selectie van producten en diensten die nu beschikbaar zijn en effectief zijn gebleken.

 

Programma en aanmelding

De bijeenkomst ‘Geld verdienen met Duurzaamheid’ vindt op 13 mei 2014 plaats in het Bouwhuis in Zoetermeer. Het programma start om 15.00 uur en wordt om 20.00 uur afgesloten met een borrel. Deelname kost 20 euro. Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn hier te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.