fbpx
Nieuws
Leerlingen bouwen Huis van de Toekomst

Vierdejaars leerlingen van verschillende techniekopledingen van het Bredero Beroepscollege in Amsterdam bouwen een Huis van de Toekomst met duurzame installatietechnieken.

 

 

De leerlingen van verschillende techniekopleidingen werken aan energiezuinige en innovatieve energievoorziening voor de woning. Dit doen ze samen met verschillende bedrijven uit de (lokale) techniekbranche waar de school een samenwerking mee heeft. Vorige week is er al een begin gemaakt met het plaatsen van zonnecollectoren en zonnecellen. Dit is gedaan in samenwerking met installatiebedrijf Klomp en Homij Technische Installaties. De komende tijd leggen de techniekleerlingen de vloerverwarming aan, installeren ze zonneboilers en bouwen een entree voor minder valide mensen.

 

Het bouwen van dit huis biedt de leerlingen een zeer contextrijke leeromgeving, zo meldt Homij. “Het toepassen van het geleerde in de lokalen, geeft een extra praktijkbeleving. Daarnaast krijgen de leerlingen de mogelijkheid om te werken met de meest duurzame en inspirerende toekomstgerichte energievoorzieningen. Er wordt bijvoorbeeld ook uitgezocht hoe een windmolen geplaatst kan worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.