fbpx
Nieuws

Het ziekteverzuim en de zorgkosten van mensen in een woning met een slecht binnenklimaat zijn aantoonbaar hoger dan bewoners van huizen met een gezond binnenklimaat. Investeren in duurzame verbeteringen loont, blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Duidelijk is dat hoe meer uren mensen in een huis met een slecht binnenklimaat verblijven, hoe vaker en langer ze ziek zijn.

Oudere vrouwen

Het onderzoek door de Universiteit Maastricht, dat duurzaamheid als één van de speerpunten van beleid heeft, toont nu voor het eerst onderbouwd aan wat de financiële consequenties zijn van een ongezond binnenklimaat. Mensen die veel verblijven in ongezonde omstandigheden voelen zich slechter en gaan vaker naar de dokter. Ook blijkt dat vooral oudere vrouwen, die procentueel de meeste tijd binnenshuis verblijven, hier het meest door getroffen worden.

Vervuilde lucht

De keuze voor milieuvriendelijke verwarmingsinstallaties, reinigingsproducten en bouwmaterialen heeft gevolgen voor de lucht in de woning. Achterstallig onderhoud, slechte isolatie en ventilatie veroorzaken vocht en schimmel, met als gevolg een slechte luchtkwaliteit. Bewoners kunnen hierdoor gezondheidsklachten ervaren zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en problemen met de luchtwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.