fbpx
Nieuws
Sportclubs verstoken onnodig veel gas

De gemeente Rotterdam biedt 45 gratis energiescans aan voor sportverenigingen. De scans moeten verenigingen helpen werk te maken van energiebesparing.

Scoren met energie

De begroting van de gemiddelde sportvereniging bestaat voor vijftien tot twintig procent uit energielasten. Om verenigingen te helpen hun energielasten te verminderen, kunnen Rotterdamse sportverenigingen al ruim een jaar gebruikmaken van Scoren met Energie.

Gratis scan

De scans, die normaal 500 euro per stuk kosten, zijn gratis voor de eerste 45 clubs die zich melden. Voorwaarde is dat de clubs een eigen accommodatie hebben. Na de scan voert Rotterdam Sportsupport een gesprek met de vereniging over de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen en worden praktische financieringen aangedragen. De clubs krijgen ook hulp bij het betrekken van de leden.

Subsidie

Vorige week maakte het rijk een nieuwe subsidieregeling bekend waarmee sportverenigingen dertig procent korting kunnen krijgen op energiebesparende maatregelen. Er is vanaf 1 januari 2016 zes miljoen euro aan te vragen. Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport roepen verenigingen op om nu de energiescan uit te voeren om in 2016 niet naast de mogelijkheden van de subsidieregeling te grijpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.