fbpx
Nieuws

Grohe: ook mat zwart in badkamer

Grohe mat zwart Phantom Black

Om in te spelen op een toenemende consumentenvraag, voegt Grohe mat zwart toe aan de Grohe Colors Collection. De sanitairspecialist liet professionals kennismaken met Phantom Black op het Grohe X Professional Event, onlangs in Lissabon.

Dankzij een lak-coating techniek zijn alle Phantom Black producten duurzamer. Ook zijn ze beter bestand tegen corrosie, verkleuringen en krassen dan zwarte varianten behandeld met poedercoating. De mat zwart-variant is beschikbaar in de categorieën kranen, douches, thermostaten, bedieningsplaten en accessoires.

Een andere noviteit op het event in Portugal was de Grohe Everstream. Dit is een recycledouche die zo weinig mogelijk vers water gebruikt. Deze is zo ontworpen dat in de recirculatiestand, het water vanuit de afvoer in een circuit wordt gepompt dat de gewenste temperatuur handhaaft en het water hygiënisch behandelt. Dit verbruikt minder energie en bespaart water dat anders in de afvoer zou verdwijnen.

Het douchesysteem bevindt zich momenteel in de testfase. Een trainingsprogramma voor installateurs start naar verwachting in de tweede helft van 2023. De douche is vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor klanten.

Grohe streeft ernaar dat al zijn inbouwdouches tegen 2030 in staat zijn om water te recyclen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.