fbpx
Nieuws

HeatTransformers gaat de grens over

De Nederlandse warmtepompinstallateur HeatTransformers gaat internationaal. Het bedrijf start activiteiten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar wil ook in Nederland verder groeien. Hiervoor heeft de voormalige start-up 15 miljoen euro opgehaald bij investeerders.

HeatTransformers bestaat nu 5 jaar. Groot verschil met de traditionele installatiemarkt is dat het HeatTransformers zich zo digitaal mogelijk richt op verkoop, advisering, installatie en service van (hybride) warmtepompen. Het bedrijf heeft een tweezijdig digitaal platform ontwikkeld dat het volledige consumentenproces van interesse tot installatie faciliteert. Aan de andere kant biedt het platform toegang tot een installatiecapaciteit van zowel de eigen monteurs, alsook de capaciteit van partners en derden. Het bedrijf zegt erin geslaagd om de overstap van cv-ketels naar (hybride) warmtepompen effectief en schaalbaar op te lossen. Vijf jaar na oprichting werken er 100 mensen bij het bedrijf. Het bedrijf verwacht dit jaar 4000 warmtepompen te installeren.

Beluister hier een Installatie Podcast van twee jaar geleden met oprichter Stijn Otten

De investering van €15 miljoen wordt opgebracht door de bestaande investeerders Fair Capital Partners, InnovationQuarter en nieuwkomer Energy Impact Partners. HeatTransformers heeft wereldwijde energiebedrijven, warmtepomp fabrikanten en -installateurs, waaronder Engie, Bosch, BDR Thermea Group en tientallen lokale en nationale installateurs, als partners aangetrokken.

Warmtepompmarkt groeit

“Sinds onze oprichting in 2018 hebben we een overweldigende groei gezien in de belangstelling voor warmtepompen. Warmtepompen zijn de sleutel tot het kostenefficiënt verduurzamen van warmte in onze woningen”, aldus Stijn Otten, mede-oprichter en directeur van HeatTransformers. “HeatTransformers heeft een laser focus op warmtepompen. Wij zijn een one-stop-shop voor de verkoop en installatie van warmtepompen van verschillende merken in Europa.”

De investeringsronde zal HeatTransformers helpen om verder op te schalen en de installatie van warmtepompen op de Europese markt te versnellen. Vorig jaar steeg de verkoop van warmtepompen in Europa met bijna 38%. De productie van warmtepompen is in toenemende mate opgeschaald om aan de stijgende vraag te voldoen. Grote fabrikanten investeren miljarden in nieuwe fabrieken, bleek op de afgelopen ISH.

2 reacties op “HeatTransformers gaat de grens over

  1. Kemps schreef:

    Ik woon 4km over de grens in Duitsland onder Ulft in Isselburg in een oud (deels 600+, deels 150j) huis en wil de oude gasketel vergangen. Kan ik van jullie een aanbieding krijgen?
    Bvdank
    Jozef Kemps
    0653206032

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.