fbpx
Nieuws

Bij Feenstra hebben inmiddels honderd installateurs het erkende certificaat CO-preventie in ontvangst genomen. Sinds juni 2019 voeren de Feenstra-opleidingscentra in Amsterdam en Capelle a/d IJssel ‘het InstallQ-keurmerk geaccrediteerd’. Sindsdien zijn de eerste Feenstra-monteurs gestart met de diagnostische en de theorietoets behorende bij het certificaat CO-preventie. Wanneer beide toetsen met goed gevolg zijn afgelegd, kunnen de vakmannen zich aanmelden voor het praktijkexamen in een van de twee opleidingscentra. Binnenkort worden ook de opleidingscentra in Eindhoven, Apeldoorn en Drachten geaccrediteerd.

Honderdste certificaat

Het honderdste certificaat werd uitgereikt aan Rainaldo Visbeen: “Als monteur vind ik het belangrijk dat ik zelf mijn werk goed en veilig kan uitvoeren. Maar ik vind het even belangrijk – zo niet belangrijker – dat wanneer ik weg ga bij een klant, ik zeker weet dat de installatie veilig werkt. Ik vind het goed dat Feenstra ons de kans biedt de benodigde diploma’s te halen, de vakinformatie bij te houden en veilig te werken conform de wettelijke voorschriften. Ondanks dat ik soms het idee heb dat ik sommige dingen na zoveel jaar werkervaring best wel weet, weet ik ook dat het niet verkeerd is zaken met regelmaat te herhalen en verder bespreekbaar te maken.”

Certificaat CO-preventie

Met de wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven die cv-installaties aanleggen kunnen installateurs aantonen dat zij deskundig zijn op het gebied van CO-preventie. Het certificaat wordt verplicht voor alle bedrijven die werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen, de luchttoevoer en de rookgasafvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.