fbpx
Nieuws

Hulp bij kiezen warmtetechniek

De nieuwe website duurzamewarmte.nl moet huiseigenaren helpen bij de keuze van de juiste duurzame warmtetechniek. Met zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels is het voor iedereen mogelijk op een duurzame manier het huis te verwarmen en voor warm water te zorgen.

De website zet alle informatie over deze vier duurzame warmtetechnieken op een rijtje, inclusief de kosten en besparingen. Het is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), de brancheverenigingen die zijn betrokken bij de vier technieken, voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE). De Stichting Duurzame Energie Prestatie Keur heeft alle aangesloten leveranciers bij duurzamewarmte.nl getoetst op kwaliteit.

Subsidie

Door de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is het voor huiseigenaren en bedrijven sinds 2016 aantrekkelijker om voor duurzame warmte te kiezen. In 2017 is 70 miljoen euro beschikbaar. De regeling loopt tot en met 2020. Huiseigenaren kunnen een financiële vergoeding krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De hoogte is afhankelijk van het type installatie.

3 reacties op “Hulp bij kiezen warmtetechniek

 1. N. Schollen schreef:

  Vele gebouwen moeten meer gebruik maken van gecontroleerde geforceerde nachtventilatie zodat in het gebouw cq de gebouwmassa de geabsorbeerde wordt afgevoerd. In de ochtenduren een fris gebouw. Interne en externe warmtelast kan dan in eerste instantie worden geabsorbeert waarna gekontroleerd per lokaal de koelbehoefte mechanisch kan worden afgestemd, simpel en lage investeringen.

 2. N. Schollen schreef:

  Sorry deze opmerking hoort onder 70% koelinstallatie

 3. Sjaak schreef:

  @N.Schollen
  helemaal eens met je opmerking over koeling en gebouw massa, maar daar is te weinig aan te verdienen in de bouwkolom.
  idem over “hulp bij kiezen warmtetechniek” die hulp geeft de aannemer logisch toch????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.