fbpx
Nieuws

Warmtepomp maakt grootverbruiker gasloos

Overslagbedrijf Tank Services Valley in Ede moet duizenden tonnen aan vloeibare bindmiddelen verwarmd opslaan in grote tanks. Dat doen ze sinds dit jaar volledig gasloos, met behulp van een cascade van zeven warmtepompen en een joekel van een buffer. Hét bewijs dat industriële grootverbruiker ook met warmtepomptechniek uit de voeten moeten kunnen.

Dat het door velen als niet mogelijk werd geacht, prikkelde installateur Schimmel Techniek alleen maar om het tóch te doen. Zeven warmtepompen van 18 kW verwarmen met een aanvoertemperatuur van 70 graden een buffer van 30.000 liter proceswater. De buitendelen zijn opgesteld ín de hal van het overslagbedrijf.

Hoe dit project er technisch uitziet, lees je in dit Installatie Premium artikel. Abonnees van ons vakblad en bezitters van een digitaal premium-account kunnen dit lezen door in te loggen. Installatie los bestellen kan ook via onze webshop.

Abonnee worden? Bekijk hier de mogelijkheden.

4 reacties op “Warmtepomp maakt grootverbruiker gasloos

  1. R schreef:

    Welk merk Warmtepompen zijn volgens mij daikin

  2. Will Eisinga schreef:

    Mooi bericht. Ik ben kleinverbruiker. Al 10 jaar geen Gas maar warmtepomp 65 graden Celsius. Aangesloten op de radiatoren. Zonnepanelen voor stroom van het dak, en Inductiekoken. Werkt beter dan Gas. Al 10 jaar geen Gas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.