fbpx
Nieuws

Installateur belangrijk voor industrie

Industrieel rookgas nieuwe waterbron

Installatiebedrijven spelen een steeds grotere rol in de industriesector. Dat blijkt uit een marktverkenning, in opdracht van brancheorganisatie Uneto-VNI. Voorzitter Doekle Terpstra verwacht dat de rol van installateurs in de toekomst alleen maar verder groeit. Vandaag wordt het onderzoeksrapport gepresenteerd aan de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken.

Technologie

De marktverkenning laat zien dat technisch dienstverleners in toenemende mate actief zijn op de industriële markt. De Nederlandse industrie blijkt geavanceerde technologie al op grote schaal toe te passen. Voor de marktverkenning onderzocht USP Marketing Consultancy vijf industriële sectoren: chemie, food, machines, elektrische apparaten en metaal.

Volgens het onderzoeksrapport is over de hele linie de invloed van ontwikkelingen als smart industry en cybersecurity groot, al blijft de foodindustrie iets achter. Voor alle sectoren geldt dat de invloed van digitale technologie in de toekomst naar verwachting sterk toeneemt. Vrijwel alle industriële ondernemingen zien ‘cost of ownership’ als een cruciale factor bij de toepassing van nieuwe technologie. Het rendement op lange termijn krijgt steeds meer aandacht.

Onmisbaar

De kennis en technologie die technisch dienstverleners kunnen bieden, is in de afgelopen jaren onmisbaar geworden voor de Nederlandse industrie. De industrie vormt met name voor middelgrote en grote ondernemingen in de installatiebranche een aanzienlijke markt. Zij realiseren er meer dan een derde van hun omzet.

Lees hier het volledige rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.