fbpx
Nieuws

Installateur blogt over Gasketelwet

In de weken naar 1 april zal installateur Peter Deckers een blogserie schrijven op Installatie.nl. Vanaf deze plek neemt hij installatiebedrijven mee in de praktische consequenties, de uitdagingen en hobbels die bedrijven en monteurs in deze periode tegen gaan komen.

Per 1 april dienen installatiebedrijven die aan gasketels werken gecertificeerd te zijn. Na 1 april zijn ongecertificeerde installateurs en woningeigenaren die ongecertificeerde bedrijven inschakelen strafbaar. Op dit momenten moeten nog duizenden installatiebedrijven de bedrijfscertificering nog afronden. Veel monteurs hebben al wel hun Vakmanschap CO op zak.

Peter Deckers heeft al 27 jaar een installatiebedrijf in zowel Nederland als België. Sinds 2015 is hij bezig met de praktische toepassing van digitalisering, en ontwikkelde hij het platform Maintenanz. Toen de tools ontwikkeld waren, werd hij ingehaald door de Gasketelwet. De tool toepasbaar maken voor CO-Certificering is geen probleem. Snappen hoe een certificatieproject werkt, was de uitdaging. Met de opgedane kennis van de Gasketelwet en het opzetten van een kwaliteitshandboek adviseert hij nu ook installateurs bij de CO-certificering. “Voor veel installatiebedrijven is dit lastige materie.”

Hier lees je zijn eerste blog in deze blogserie.

Wie meer wil weten, raden we aan om de tweedelige Installatie Podcast te beluisteren. Hierin bespreken Erik Hafkamp (CO Certificatie) en Peter Deckers met Installatie-redacteur Tijdo van der Zee de huidige stand van zaken rondom de Gasketelwet.

7 reacties op “Installateur blogt over Gasketelwet

 1. Barry schreef:

  Gezien de 2 tweets hebben jullie veel fans. Succes Peter met je verhaaltjes. Misschien kun je deze blog ‘ de Fabeltjeskrant ‘ noemen dan luisteren er vat een paar kinderen.

 2. Barry schreef:

  Net even geteld en het zijn pas 220 bedrijven die mee doen ? Jullie tellen van grotere bedrijven alle vestigingen appart daardoor lijken het er meer. Als je 8 x breman en 5 x unica enz enz enz in de lijst zet dan schiet het op… hahaha

 3. BarryV schreef:

  Excuses voor de dubbele post,
  de eerste had wat foutjes door de autocorrectie..

  Die hele certificering zorgt voor 1 grote fiasco!
  Wacht maar tot de aankomende winter aanbreekt en de eerste storingen weer in het land komen, wanneer de gecertificeerde monteurs tot in de oren vol zitten met werk en storingen… Wie gaat al die 15 miljoen keteltjes dan onderhouden en de storingen uitvoeren binnen 24 uur? Precies.. Dat gaat nooit lukken! Ik ben bang dat ze dagen mochten wachten voordat er een monteur komt.. Maar ik wens ze allemaal veel succes! Ik ben overgestapt op het installeren van warmtepompen en pv, heb afgezien van de certificering puur uit principe. 24 jaar ervaring en een service technicus diploma was niet afdoende, men vond dat ik nog steeds examen moest doen en daarvoor flink moest betalen. Vooral als die kosten, verschrikkelijk onnodig! Geldklopperij is het maar ik vind het prima, mij zijn ze kwijt in de branche als service monteur. Genoeg ander werk te doen!

 4. Mau Zandvliet schreef:

  Zijn we al twintig jaar erkend water, gas en cv technische Installateur, gelden je diploma s en ervaring ineens niet meer, de klojo,’s van installQ en techniek Nederland spinnen er gaten bij.
  Hugo de Jonge en Joustra begrijpen dus blijkbaar niet dat de erkende en gediplomeerde bedrijven en monteurs het goed en veilig doen maar dat het probleem ligt bij al die niet erkende bedrijven en monteurs vooral ook uit oost europa welke na 2006 op last van de EU vrij spel kregen.
  Wat is Nederland een walgelijk land geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.