fbpx
Nieuws

Installateur moet 1.850 pv-panelen vervangen

Installateur moet 1.850 pv-panelen vervangen

Een installateur uit het Friese Minnertsga moet 1.850 zonnepanelen vervangen omdat er bij een aantal storingen optraden. Dat meldt Omroep Friesland.

 

Vocht

De installateur bestelde de panelen in China, maar kwam er achter dat er bij een aantal panelen vocht achter de glasplaat komt, waardoor er storingen optreden. Om verdere problemen te voorkomen, besloot de installateur alle 1.850 geleverde panelen te vervangen. Inmiddels is die klus bijna geklaard.

 

Kostenpost

Tegen Omroep Friesland zegt de installateur dat hij nog niet eerder problemen heeft gehad met deze leverancier. Hij heeft nieuwe panelen ontvangen, maar het vervangen komt voor zijn eigen rekening. Een flinke kostenpost dus. 

2 reacties op “Installateur moet 1.850 pv-panelen vervangen

 1. Jeroen schreef:

  Om even de redatie aan te vullen: het gaat om Zonderland in Minnertsga. Vreemd dat naam en toenaam niet vermeld worden, maar in andere media wel. Geeft cowboy wereld aan van de pv panelen. Installateurs die maar roepen dat ze niks kunnen verdienen, maar ondertussen zooi in china kopen….. goede zaak dat deze nu vervnagen worden.

 2. erwin schreef:

  Tja dat krijg je met die Chinese panelen, die moeten de fabriek uitgestampt worden om de prijs laag te kunnen houden, dit gaat natuurlijk ten koste van de kwaliteit.
  Daarvan is de consument de dupe, netjes dat de installateur ze vervangt er zijn er genoeg die een bv-tje hebben en die gewoon laten knappen op zo’n moment en de klant laat barstten.
  Om dat te voorkomen haal ik al jaren mijn panelen bij Meartech deze importeur haalt de panelen uit Italië en die hebben echt hele goede kwaliteit met hoge opbrengst en zij hebben ook nog eens een veiligheidsschakelkast bij de installatie zitten.
  kijk maar eens op http://www.meartech.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.