fbpx
Nieuws

Vakblad Installatie #5 verschenen

Installatie 05

Installatie 5, de eerste uitgave na de zomer is verschenen. Voor deze editie spraken we onder andere met installatiebedrijf Bonarius, dat in Diemen haar eerste grote hybride operatie volbracht met de duurzame opplus van 567 huurwoningen.

Dit kunt u nog meer lezen:

Ondergrondse opslag

De Sportcampus in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is energieneutraal geworden. Een enorme energiebuffer slaat zonne-energie op voor verwarming en koeling gedurende het hele seizoen. DIA Groep tekende voor dit installatie-ontwerp.

Stoken op bananen

Nieuwe HR-ketels kunnen beter omgaan met groene gassoorten. Op sportcentrum Papendal en een vakantiepark in Oldebroek draaien installaties deels biogas uit groente-, fruit- en etensresten. Gewoon via het bestaande gasnetwerk.

Ketelhuis van fabrieksband

Bij de ModuleMakers in Amersfoort rollen complete technische ruimtes van de fabrieksband. Journalist Tijdo van der Zee sprak met directeur Arvid Duijzer. Volgens hem staat de technieksector voor een radicale verandering, waarbij industrialisatie en modulair bouwen tot standaard zijn verheven.

Hele woning op een verlengsnoertje

Het elektriciteitsnet heeft het door de energietransitie zwaar te verduren. Een nieuwe villa in Nunspeet bewijst echter dat het net ontlast kan worden. De woning is afgezekerd op een lantaarnpaalaansluitinkje van 1x10A …

Contact

Tips, zoals interessante projecten en technische ontwikkelingen, kunt u kwijt bij de redactie van Installatie. Mail ons ook wanneer jullie je door ons willen laten volgen in jullie dagelijkse praktijk.

Weten wat de commerciële mogelijkheden zijn voor print, online en content. Neem daarvoor contact op met onze media-adviseurs.

De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.