fbpx
Nieuws

Kemkens opent eigen kenniscentrum

Installateur Kemkens heeft in Oss een kenniscentrum opgetuigd, een vernieuwing van de bedrijfsvakschool die er 7 jaar geleden werd gestart. Het moderne InstallOne is afgelopen week geopend.

Onder de ruim 250 aanwezigen waren veel vertegenwoordigers uit het onderwijs en de installatiebranche. Ruimtevaarder André Kuipers sloot de opening af met een presentatie.

De leeromgeving is gevestigd in Oss op de lokale Talentencampus, waar ook de bedrijfsvakschool van de installateur zat. De nieuwe omgeving is drie keer zo groot, en heeft naast meerdere klaslokalen en de klassieke opleidingsboxen met cv-ketels en leidingtechniek ook extra ruimte voor warmtepomptechniek, ventilatietechniek en elektra. In het centrum worden niet alleen de eigen vakmensen opgeleid en bijgespijkerd; bbl-studenten van de ROC’s, zij-instromers, klanten en leveranciers kunnen in het centrum kennis brengen en ophalen.

Maatschappelijke opgave

Kemkens-directeur Henri Elsen: “Om alle mensen te verzekeren van een energiezuinige en comfortabele woning, moeten we leerlingen en medewerkers zo goed mogelijk opleiden in duurzame technieken. Oók als ze al bij ons werken, want we willen – en kúnnen niet anders dan – een leven lang leren. Dat is precies wat we hier doen.”

Kemkens is een van de grotere installatiebedrijven van het land en vooral actief onder de rivieren, waarbij het de installatiepartner is van Essent. Het energiebedrijf is voor 49 procent eigenaar van het bedrijf. Bij de zes vestigingen van het bedrijf werken 800 medewerkers, waarvan het merendeel servicemonteurs. Kemkens heeft ruim 460.000 cv-toestellen in beheer. Sinds 2008 zijn er een aantal overnames geweest, zoals de overname van Energie Service Zuid-Gelderland, Q-Energy in Eindhoven en Delta Gasservice in Zeeland. Sun&Wind Energy (Schaijk), P. Jansen Installatietechniek (Bergen op Zoom), De Werkendamse Verwarmings Industrie en De Werkendamse Verwarmings Centrale (Werkendam) zijn sinds 2019 en 2020 onderdeel van Kemkens. Inmiddels heeft het bedrijf 6 vestigingen en ruim 460.000 toestellen in beheer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.