fbpx
Nieuws

Installatie #7 op de mat

Installatie 07 2022

Vrijdag 11 november verschijnt vakblad Installatie #7 2022, met daarin de stand van zaken rond de productie van hybride warmtepompen. Drie grote productielocaties moeten volgend jaar al zeker 100.000 warmtepompen ‘made in Holland’ voortbrengen, maar hoe gaan ze dat doen, als er nu al zo’n grote achterstand is op de vraag?

Ook dit – en meer – lees je in Installatie #7:

Project: Metamorfose naar gasloos

Hoe verduurzaam je de schil en de installaties van een jaren ’50 woning? In dit fotoverhaal nemen we je mee in de renovatie die Peters Installatietechniek uitvoerde in het Gelderse Loo.

Zon en zoutbatterij

Optimaal gebruik van de zon, een doordacht ventilatieplan, aangevuld met een bodemwarmtepomp en een zoutbatterij voor tapwater. Twee nieuwbouwflats in Den Bosch zitten bomvol inventieve techniek. Journalist Paul Diersen ging er voor Installatie op af.

Hoe werkt warmteverlies?

Een goede transmissieberekening is de basis van elke duurzame renovatie of nieuwbouw. Juist bij warmtepomptechniek luistert dit nauw. Hoe kom je beslagen ten ijs?

Functioneel inzetbaar

Waarom zou je moeten kunnen worteltrekken om een storing op te lossen? Of de stelling van Pythagoras beheersen om een fitting te solderen? Goed opleiden kan vaak zonder theoretische ballast, vindt opleider ROVC. Functionele inzetbaarheid als toverwoord in de strijd om personeelskrapte.

Contact

Tips, zoals interessante projecten en technische ontwikkelingen, kunt u kwijt bij de redactie van Installatie. Mail ons ook wanneer jullie je door ons willen laten volgen in jullie dagelijkse praktijk.

Weten wat de commerciële mogelijkheden zijn voor print, online en content. Neem daarvoor contact op met onze media-adviseurs.

De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.