fbpx
Nieuws

Installatie-helpdesk voor corona

Installateurs met vragen die betrekking hebben op corona én techniek, kunnen sinds vandaag terecht bij de helpdesk van het Expertteam Corona & Techniek.

De helpdesk is speciaal bedoeld voor technische vragen over corona-gerelateerde maatregelen rond installaties in en om gebouwen. ISSO, OTIB | Wij Techniek, TVVL en Techniek Nederland hebben het Expertteam samengesteld.

Effect op werk installateur

De coronacrisis heeft niet alleen consequenties voor het gebruik van de technische systemen, maar ook voor de plaatsing, het beheer en het onderhoud. Bovendien kunnen situaties sterk verschillen. Technische installaties in een gebouw waarin wordt gewoond of gewerkt stellen andere eisen dan in een leeg gebouw. Wat wél altijd hetzelfde is, is het uitgangspunt: de veiligheid van bewoners, gebruikers, installateurs, servicemonteurs en andere technici staat voorop.

De vraagbaak is nú bereikbaar

De technieksector heeft nu een expertteam dat de vragen van installateurs, gebouweigenaren, gebouwbeheerders, adviseurs en andere professionals direct kan beantwoorden. Het team bestaat uit specialisten uit de praktijk en de (internationale) wetenschap. Stel uw vragen via helpdesk@corona-techniek.nl

De websites beantwoorden al veel vragen

Ook op de website van Techniek Nederland staat de nodige informatie. Hier ook aanvullende informatie over het beheer van luchtbehandelingsinstallaties en sanitaire installaties. Plus aanbevelingen van REHVA, de Europese overkoepelende vereniging voor klimaatinstallaties. 

De installatiebranche heeft het protocol Samen Veilig Doorwerken opgesteld. Hierin staan de voorwaarden en condities waarmee installatiebedrijven in deze bijzondere tijd gewoon door kunnen werken. Dit protocol is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.