fbpx
Nieuws

Installatiebranche zet grote stap in BIM

De installatiebranche sluit zich aan bij de open IFC-standaard voor de bouw. Uneto-VNI heeft hiervoor een verzoek ingediend bij BuildingSMART, de internationale organisatie die de toepassing van open standaarden in de bouw bevordert. De brancheorganisatie verwacht dat de samenwerking nog voor deze zomer gestalte krijgt. Dat maakte Uneto-VNI bekend op de Building Smart Summit in Rotterdam.

Volwaardig BIM’men

De toepassing van open standaarden is volgens Uneto-VNI een randvoorwaarde om optimaal te kunnen werken met het Bouw Informatie Model (BIM). Met de aansluiting op de IFC-standaard zet de installatiebranche dus een belangrijke stap naar volwaardig BIM’men voor de hele bouwkolom. De IFC-standaard is een neutraal en open bestandsformaat voor het uitwisselen van bouwinformatie. De partners in een project kunnen de hierin opgenomen objectklassen aanvullen met de ETIM-classificatie voor technische producten.

Dezelfde taal

Alle betrokken partijen in het bouwproces maken dankzij de koppeling van de open standaarden in de bouw- en installatiebranche straks gebruik van gestandaardiseerde informatie en spreken dezelfde taal. Met als doel: het bevorderen van ketensamenwerking, de faalkosten beperken en de productiviteit verhogen.

1 reactie op “Installatiebranche zet grote stap in BIM

  1. joop7777 schreef:

    het is alleen zo jammer dat architecten niet weten hoe ze de laaginstelling moeten instellen om een goed IFC bestand te maken. Heel vaak kan Revit het bestand niet openen of het halve gebouw is verdwenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.