fbpx
Nieuws
Installatieprimeurs in notaloze woningen

7 woningen in Nijmegen zijn energienotaloos dankzij een combinatie van luchtverwarming, warmtepomptechniek en pv-panelen. Veel installatienoviteiten in dit project, dat gecoverd wordt in de komende uitgave van vakblad Installatie en Sanitair.

 

 

In de huurwoningen is geen gasaansluiting aanwezig. De ruimtes worden ‘all-electric’ verwarmd met luchtverwarming via een wtw-toestel van Brink. De energie hiervoor wordt geleverd door de indak-warmtepompcombinatie Hydrotop, die twee jaar geleden werd geintroduceerd. Hierin zijn binnen- en buitenunit van de lucht/water-warmtepomp (5kW) in één unit geïntegreerd in het dakvlak. Om tapwater in de boiler op hoge temperatuur te krijgen, hebben de huurwoningen de zuidzijde vol liggen met 21 pv-panelen.

klein web2De (extra) stroom(opbrengst) wordt gemonitord, gedistribueerd, en in de toekomst opgeslagen via de Power Router van Nedap. Aannemer Klaassen Bouwmaatschappij uit Dinxperlo, ERS-Raaklein architecten, de installatiebedrijven Kremer (E), Van Losser Installatiegroep (W) en cascobouwer Masterwall werkten in het consortium CasaVita aan de woningen, die in 64 werkdagen zijn gebouwd. Opdrachtgever van het project is Portaal, dat vijf duurzame projecten realiseert in het kader van de prijsvraag NiaNesto.

 

Landelijke primeur

Landelijke primeur voor de woning is het wandconcept Masterwall, dat hier voor het eerst is opgeleverd.

klein web 3Dankzij dit wandsysteem, een samenwerking tussen Boeve Afbouw, Kremer Installatietechniek en Niko, hoeft de installateur niet langer sleuven te zagen in de wandblokken, maar kunnen de leidingen via een kabelgoot in de kim door geprefabriceerde kanalen worden geleid. Dit leidt tot hogere bouwsnelheid, en meer keuze-opties voor huurders.

 

Meer lezen?

In de komende uitgave van Installatie en Sanitair alles over de nieuwe technieken, en het verslag van een rondgang op de bouw. Het vakblad verschijnt op 22 april. Klik hier voor een gratis proefnummer of een aantrekkelijk aanbod voor een (proef)abonnement.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.