fbpx
Nieuws
Energiebespaarfonds óók voor VVE's'

Als het aan minister Blok ligt, krijgen ook Verenigingen van Eigenaren een mogelijkheid om goedkoop te lenen voor woningverbetering.

 

 

Op dit moment kunnen alleen particulieren tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten om hun woning energiezuinig te maken. Blok zei dit bij de opening van de vakbeurs Renovatie 2014, die tot vrijdag in de Brabanthallen in Den Bosch gehouden wordt. 

 

Leningen

De instelling van het Nationaal Energiebespaarfonds begin dit jaar, is één van de maatregelen die voorkomt uit het onlangs gesloten Woonakkoord. Hiermee willen overheid en installatiebranche energiebesparende renovaties stimuleren. Naast betere woningen en lagere energierekeningen, levert dit uitvoerende bedrijven, waaronder installatiebedrijven, mogelijk extra werk op. Ook de installatie van zonnepanelen, en ketelvervangingen kunnen uit dit fonds gefinancierd worden, net als warmtepompen, zonneboilers en isolerende maatregelen. Blok kondigde ook aan dat volgend jaar alle huiseigenaren het energielabel voor hun woning krijgen toegestuurd, zodat ze kunnen zien hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.