Ga naar hoofdinhoud

Trendrapport: installatiebranche krabbelt op

De installatiebranche gaat na jaren van opvolgende krimp van cumulatief 36,1% in 2014 weer voorzichtig groeien.

 

 

De Rabobank voorziet in haar cijfers en trends-rapportage een groei van 1,5%. De rapportage is onderaan dit artikel te downloaden. De groei komt bijna volledig voor rekening voor onderhoud en renovatie. De nieuwbouw, kantoor en retailmart blijft achter, maar stabiliseert wel. Volgens de bank profiteren installatiebedrijven van de stijgende energiekosten en de aangescherpte milieu-eisen. Installateurs nemen steeds vaker het onderhoud, beheer of eigendom van installaties over, en participeren vaker in samenwerkingsverbanden dan de traditionele rol van onderaannemer. De rol van installateur als uitvoerder verschuift richting adviseur en regisseur.

 

Hoewel de personeelskrapte volgens Rabobank wat afneemt, is het wel zaak dat bedrijven de bezettingsgraad op orde houden om de algemene kosten te dekken. De bank verwacht dat de concurrentie verder toeneemt, wat tot lagere prijzen gaat leiden. Hoewel de markt dit jaar profiteert van btw-maatregelen en overheidssteun in de vorm van subsidies en duurzaamheidsleningen, noemt de bank deze ontwikkeling ‘kwetsbaar’.

 

Download hieronder het trendrapport.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte