fbpx
Nieuws

Installaties azc op prefab skids

Bij de uitbreiding van het asielzoekerscentrum in Ter Apel worden 258 woningen voorzien van verwarming en balansventilatie. De installaties worden door installateur Aalbers in Nieuw-Buinen geprefabriceerd aangeleverd. Hierdoor wordt de installatietijd op de bouw verkort, en de kwaliteit van het werk verhoogd. Vanwege de komst van vele vluchtelingen naar Nederland moeten de woningen in korte tijd gebouwd worden.

Ventilatie monitoren

Andere bijzonderheid is dat de balansventilatie van Brink wordt aangesloten op de nieuwe Connect-module van de ventilatiespecialist. Dit maakt het mogelijk om de toestellen en hun prestaties via een gebouwbeheerssysteem te monitoren. Dit systeem, Brink Connect, werd vorig jaar geïntroduceerd op de Duitse vakbeurs ISH. De zelfvoorzienende woningen worden nu nog uitgerust met HR-ketels, maar voorbereid voor aansluiting op een warmtepompnetwerk.

Maand van de ventilatie

Klik hier voor een uitgebreid projectverhaal in ons Ventilatie-dossier. Deze maand is het Maand van de Ventilatie op Installatie.nl; veel nieuws, projecten en producten op ventilatiegebied.

 

3 reacties op “Installaties azc op prefab skids

 1. J schreef:

  Als de luchtzijdige weerstand van de aansluitslangen maar niet te hoog is….

  • Gjalt Teeninga schreef:

   ALS ik de foto zie dan denk je echt wat een weerstand door de rare bochten met flexible buis.
   Moet zeker snel gebeuren.
   (Flexible buis geeft 16 x meer weerstand Dan gewone buis)
   Advies: gewone buis plaatsen.

   Let

   • Rein Hoekstra schreef:

    De flexibele buis is akoestische slang en wordt gebruikt om geluid te dempen, de kwaliteit van de slang is zodanig dat de doorlaat gewaarborgd blijft. De slang om de buitenlucht toe- en afvoer aan te sluiten is thermische slang en moet geïsoleerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.