fbpx
Nieuws

Installatietheater gaat weer verder

De installatievoorstelling ‘Huis van Sarah’ gaat weer twee avonden verder. Op maandag 26 en dinsdag 27 september is de voorstelling te zien in de Theaterloods in Radio Kootwijk. De voorstelling richt zich op vakmensen in de techniek.

De gratis voorstelling is het vervolg op de voorstelling Nieuwe Mensen, die jarenlang heeft gelopen. De productie wordt gemaakt door theatermakers Radio Kootwijk voor opleidingsfonds Wij Techniek. Vorig jaar kwam de voorstelling door corona stil te liggen.

De rode draad in de voorstelling vormen de maatschappelijke uitdagingen. Hoe gaan we met de wereld om? Hoe laten we haar achter aan onze kinderen en kleinkinderen? Bij de antwoorden op deze vragen speelt de techniek een hoofdrol. Bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering. De vakmensen in de techniek zijn de sleutelpersonen naar de toekomst. Huis van Sarah opent de ogen, stelt vakmensen de juiste vragen en zet aan het denken.

Installatie.nl bezocht de voorstelling vorig jaar. Lees hier het verslag (premium). Lees ook de blog hierover.

Audiotour

De voorstelling wordt voor een deel als audiotour vormgegeven. Dit betekent dat de bezoeker zich in zijn eigen rol (monteur, bedrijfseigenaar, adviseur) wordt meegenomen in het verhaal. Het theater wordt gespeeld in zes kisten verspreid over een locatie, zodat het theater coronaproof kan worden gehouden. De deelnemer gaat van kist naar kist en wordt overal aan het denken gezet.

Hoofdpersoon Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Deze vraag is essentieel geworden voor Sarah. Ze beseft dat de vakmensen van de installatiebranche hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel kunnen bepalen hoe de wereld eruitziet in 2070.

De twee voorstellingen gaan alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 juli via de Huis van Sarah app. Deze is te downloaden via Android of iOS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.