fbpx
Nieuws

Inventum stapt in lucht/water

Opnieuw een gerenommeerde installatiepartij die in de lucht/water-warmtepompen stapt. Inventum gaat onder eigen naam lucht/watertoestellen van Hitachi voeren.  Inventum brengt al zelf ventilatiewarmtepompen op de markt. Komend jaar komt ook een nieuwe Ecolution op de markt, de Ecolution Modul-Air, zo is te zien op de vakbeurs Energie.

“Met het assortiment lucht/water-warmtepompen kunnen we ook mee in hogere vermogens dan de ventilatiewarmtepompen”, zegt Arjan Wieggerinck van Inventum. Het bedrijf gaat een monoblock, een split-uitvoering en een combitoestel met 200 en 260 liter buffer voeren, allemaal in het bereik van 4 tot 24 kW. Inventum gaat met de toestellen configuraties maken met de eigen slimme boiler opslagmogelijkheden die het bedrijf in Houten produceert. “One-stop-shopping wordt een trend”, verklaart Wieggerinck de beweegredenen om een breder warmtepompassortiment te voeren.

Daarnaast gaat Inventum ook de S80 hoge temperatuur lucht/water-warmtepomp van Hitachi onder eigen naam voeren. Deze warmtepomp heeft twee compressoren, voor laag- en hoog temperatuurbereik. Dit toestel mikt vooral op de markt van verduurzaming van woningen waarbij hoge temperatuur afgifte intact moet blijven.

Op de beurs hangt ook een demo-versie van ventilatiewarmtepomp Ecolution, in een versie voor systeem C (natuurlijke toevoer/mechanische afvoer) en systeem D (balansventilatie). Inventum verwacht komend jaar op de Bouwbeurs een werkend exemplaar te hebben, met specificaties, maar belooft nieuwe slimmigheden en betere rendementen dan de bestaande ventilatiewarmtepomp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.