fbpx
Nieuws

Investeren in energiezuinige techniek

Energie uit afvalwarmte uit Rotterdamse haven

Ondernemers die investeren in energiezuinige technieken, kunnen dit jaar opnieuw fiscaal voordeel aanvragen via de Energie-investeringsaftrekregeling (EIA). Voor 2017 is het EIA-budget opgeschroefd naar 166 miljoen euro. Bedrijven die investeren in op de Energielijst genoemde technieken, kunnen tot ruim 55 procent van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

Wijzigingen

Grote wijzigingen die voor dit jaar zijn doorgevoerd in de Energielijst zijn onder andere gebaseerd op een verruiming van besparingsnormen, die met name gunstig is voor energiebesparing in het midden- en grootbedrijf. Deze maatregel ondersteunt het doel van energiebesparing uit het Energieakkoord.

Binnen de EIA-lijst komt meer aandacht voor benutting van afvalwarmte, innovatieve datacenterkoeling en grootschalige pv-installaties op het elektriciteitsnet.

Nieuwe initiatieven

Technieken die niet in de Energielijst zijn opgenomen, kunnen onder een generieke code worden aangemeld voor de EIA. Vervolgens wordt getoetst of ze alsnog in aanmerking komen voor fiscale aftrek.

Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) wil het ministerie van Economische Zaken, in samenwerking met het ministerie van Financiën, een impuls geven aan energiebesparing en duurzame economische groei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.