fbpx
Nieuws

Subsidiepot sportclubs in 4 dagen leeg

Er is grote belangstelling voor de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Binnen 4 dagen na openstelling zijn een kleine 500 aanvragen ingediend. De som van de aanvragen heeft het subsidieplafond van 6 miljoen euro inmiddels bereikt.

De regeling heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de totale begroting. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het intensief gebruik van gebouwen, maar ook warm water tijdens trainingsavonden. Hier is vaak veel winst op te behalen. De subsidie is beschikbaar voor tal van maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

Subsidieplafond bereikt

De ingediende aanvragen worden op dit moment door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordeeld. De beoordeling van de aanvragen kan leiden tot een toekenning of een (gedeeltelijke) afwijzing. Aanvragen kunnen daarom nog steeds ingediend worden, maar het is niet op voorhand zeker of deze nog toegekend kunnen worden. Voor warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels bestaat er ook de ISDE-subsidie. Deze is voor 2017 nog gevuld met 70 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.