fbpx
Nieuws

Julian vijfde op Euroskills

Julian van Lohuizen uit Wijthmen is op de EuroSkills 2018 in Boedapest vijfde geworden in de categorie Sanitaire- en Verwarmingstechniek.

En doordat de 21-jarige student van het Deltion-college (en vakman bij Elders Totaalinstallateur in Raalte) 702 punten haalde bij zijn proef, en daarmee een bovengemiddelde prestatie leverde, kreeg hij de Medal of Excellence uitgereikt.

De tweevoudig Nederlands kampioen Sanitaire en Verwarmingstechniek Julian van Lohuizen liet weten dat hij “het liefst op het podium was beland, maar de medaille voor excellent vakmanschap is ook een heel mooie beloning.” Vorig jaar deed Julian al mee aan WorldSkills 2017 in Abu Dhabi. Die wedstrijd leverde hem ook een medaille voor excellent vakmanschap op.

Talentvolle mbo’ers

EuroSkills is het Europese kampioenschap voor jonge vakmensen, dat elke twee jaar wordt gehouden. De editie van 2018 was van 26 t/m 28 september in Boedapest, Hongarije. Team Nederland bestond uit 31 talentvolle mbo’ers die het opnamen tegen vakgenoten uit 27 andere Europese landen. In totaal verschenen er meer dan 500 deelnemers aan de aftrap, in 37 verschillende vakgebieden.

Team Nederland haalde in totaal één eerste plek (Daan Weijgertze, Bouwtimmeren), vier bronzen medailles en tien Medals of Excellence.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.