fbpx
Nieuws

Wordt Julian Europees kampioen?

De tweevoudig Nederlands kampioen Sanitaire en Verwarmingstechniek Julian van Lohuizen strijdt over vier weken om de Europese titel tijdens EuroSkills 2018 in Boedapest. De 21-jarige vakman van Elders Totaalinstallateur (onderdeel van de Loohuis Installatiegroep) in Raalte en student van het Deltion College in Zwolle heeft de afgelopen maanden keihard getraind om op het Europees kampioenschap voor jonge vakmensen zo goed mogelijk voor de dag te komen. “Het wordt een mega-evenement met al die deelnemers, beroepen en toeschouwers. Wie maakt dat nou mee?”

Bekijk de video van Julian op weg naar Boedapest:

Julian stapt met zijn teamgenoten van Team Nederland op maandag 24 september in het vliegtuig naar Boedapest. Na de openingsceremonie barst de competitie los op woensdag 26 september. De prijsuitreiking is op zaterdag 29 september. Team Nederland vliegt op zondag 30 september weer terug naar Nederland.

Ervaren monteur

Vorig jaar deed Julian al mee aan WorldSkills 2017 in Abu Dhabi. Dat leverde hem een medaille voor Excellent Vakmanschap op. Over zijn medaillekansen in Boedapest durft Julian nog weinig te zeggen. “Ik ga natuurlijk voor het allerhoogste, ik maak al die trainingsuren niet voor niets. Maar het wordt hoe dan ook een geweldig evenement. En de ervaring van WorldSkills en mijn werk bij Elders heb ik nu ook in mijn bagage. Ik weet precies wat ik moet doen om het beste uit mezelf te halen.”

EuroSkills 2018

EuroSkills is het Europese kampioenschap voor jonge vakmensen, die elke twee jaar worden gehouden. De editie van 2018 is van 26 t/m 28 september in Boedapest, Hongarije. Team Nederland bestaat uit 31 talentvolle mbo’ers die het opnemen tegen vakgenoten uit 27 andere Europese landen. In totaal verschijnen er meer dan 600 deelnemers aan de aftrap, in 37 verschillende vakgebieden. Kijk voor meer info op www.teamnederland.com en www.euroskills2018.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.