fbpx
Nieuws

Technieksector verwacht winststijging

Technische organisaties zijn positief gestemd over het komende jaar over de omzet. Voor komend jaar verwacht 67 procent een stijging in het bedrijfsresultaat. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, die trainingen en opleidingen verzorgen voor technisch Nederland. 969 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

De afgelopen drie jaar zien organisaties keer op keer de bedrijfsresultaten voor het komende jaar rooskleurig in. Eind 2015 verwachtte 51 procent van de organisaties een omzetstijging in 2016. Eind 2016 was dit 56 procent voor het volgende jaar. Afgelopen jaar realiseerde daadwerkelijk 58 procent van de organisaties meer omzet dan in 2016. Slechts 8 procent van technisch Nederland zag de omzet dalen. Voor komend jaar verwacht 4 procent een daling.

Maatregelen voor behalen omzetdoelstelling

Het optimaliseren van werkprocessen is de belangrijkste maatregel om de omzetdoelstelling te behalen (29 procent). Het opleiden van medewerkers wordt ook belangrijk gevonden (26 procent). Verder worden implementatie van een verbetermethode (11 procent), product- en dienstinnovatie (10 procent) en uitbreiding van afzetmarkten (10 procent) als maatregelen genoemd.

John Huizing, directeur bij ROVC: “Optimalisatie van werkprocessen is een goede manier om de kwaliteit en efficiëntie van de organisatie te verhogen, wat weer leidt tot betere bedrijfsresultaten. Om de omzetdoelstellingen te behalen is het daarnaast zaak dat medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn. Maar dan moet je ze wel eerst in huis hebben. Het bieden van opleiding en omscholing is een goede manier om technici te binden en boeien. Hiermee laat de organisatie namelijk aan haar technisch personeel zien dat zij bereid is te investeren. Daarnaast biedt het toekomstperspectief. De medewerker zal zich hierdoor gewaardeerd voelen en zich bovendien stap voor stap ontwikkelen tot allround technicus. Hierdoor is hij ook weer meer waard voor de organisatie. Een win-win situatie dus.”

Het rapport is gratis aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.