fbpx
Nieuws

Keteltest: Intergas blijft aan kop

De jaarlijkse herziening van de cv-keteltest van de Consumentenbond heeft geen grote verschuivingen tot gevolg gehad. Hierdoor mag Intergas ook het komend jaar het predicaat Beste uit de test voeren voor de CW 4 en 5 versie van de Xtreme. De ketelfabrikant staat nu al vijf jaar bovenaan.

De testresultaten zijn deze maand gepubliceerd door de Consumentenbond.. Beide Xtreme-toestellen voeren de ranglijst van in totaal 35 toestellen aan. Het CW5-toestel van (36 kW) was al langer de favoriet in de test. Vorig jaar schoof de iets kleinere 30 kW versie van het Intergas-toestel langszij. De Xtreme dankt de topnotering vooral aan het extra tapwaterrendement dat uit de rookgasafvoerwisselaar wordt gewonnen en het rendement op laag vermogen, het zogeheten modulatiebereik.

Ook Avanta Ace getest

De Consumentenbond actualiseert de cv-keteltest elk jaar. Nieuw in de ranglijst is dit jaar de 28 kW CW4-versie van de Avanta Ace van Remeha, die nieuw is op de markt. Die scoort met een overall 7,5 net zo goed als de EcoTEC plus van Vaillant en de i28 van ATAG. Best geteste CW3-toestel blijft Tzerra Ace van Remeha. Alle 35 geteste toestellen scoren voldoendes.

Alle testresultaten, inclusief de plussen en minnen van verschillende toestellen, zijn voor Consumentenbond-leden in te zien op deze pagina.

9 reacties op “Keteltest: Intergas blijft aan kop

 1. Eric schreef:

  En nu genoeg produceren, ze zijn al 2jaar slecht leverbaar, vooral de cw4 is erg magertjes.

 2. Stephan schreef:

  Mooie eenvoudige ketel die doet wat ie moet doen…minpunt is de lastig te reinigen nieuwe warmtewisselaar met honingraat structuur.Ik merk nu dat die wisselaar veel sneller dicht gaat zitten als de oude(en die vervuilde ook redelijk snel)met als gevolg dat ik op 2 jaar oude ketels nog maar 80% rendement meet met een schoorsteenverlies van 5,4 %…Ook de GIC waarde al redelijk hoog 0.19
  Denk geen “langlopertjes” helaas

 3. a banga schreef:

  Bij ons doet ie het al jaren prima, koop weer gewoon een nw intergas.
  Schoonmaken 1 x per jaar dor instalateur.
  Geef mij maar INTEDGAS

 4. E OLFFERS schreef:

  HET BELANFRIJKSTE IS BIJ HET ONDERHOUD VAN DE KETEL VAN INTERGAS
  JE MOET ER GOED DE TIJD VOOR NEMEN EN NIET ER VAN UITGAAN DAT WAT JE WERKGEVER WILT DAT JE IN EEN 15 MINUTEN KLAAR BEN, DAN WORD HET JAAR DAAR OP
  HEEL MOEILIJK OM HEM TE ONDERHOUDE.
  EN DAT GELD VOOR ALE KETELS GOED EN GEDEGEN ONDERHOUD WERKEN DE KETELS
  BETER DAN HET AFRAGGELEN WAT TEGENWORDIG WORD GEDAAN.

 5. Joop schreef:

  Voorheen kwamen ze 1x per jaar langs voor onderhoud. Nu is het 1½ jaar geworden voor de zelfde prijs. En rendementverlies door uitgesteld onderhoud??

 6. Marcel Smienk schreef:

  Ze moeten ketels gaan testen die al een paar jaar in gebruik zijn. Niet als ze nieuw uit de verpakking komen.

 7. Gertjan schreef:

  Zeker goede ketel. Maar Remeha adviseerde met nadruk om de ketel niet reinigen dan beschadig je de coating van de brander huis.
  Alleen nodige onderhoud dat je zeker weet dat hij de winter doorkomt.
  Net als nieuwe auto eerste 3 jaar hoef je hem geen apk te geven met Remeha presies zo na 3 jaar pas een beurt. Dat is met Inter gas net zo.

 8. Johan schreef:

  Slechte ervaring met de remeha avanta na precies 3 jaar en drie maanden lekte de ketel, de reparatie kwam op 5,25 euro een lijst van onderdelem die waren vervangen met konstruktie fouten. Reaktie van remeha we haddem geen pnderhoud gepleegd , de instalateur was dit vergeten . Bij mij geen remeha meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.