fbpx
Nieuws

Keteltrends, BIM, flex-personeel

Een greep uit de inhoud van het komende nummer van Installatie en Sanitair. Het slim en effectief onderhouden van cv-toestellen wordt steeds belangrijker. Op afstand storingen uitlezen, en onderhoud op basis van werkelijke draaiuren wordt de norm, en daar speelde de ketelfabrikanten op de afgelopen VSK gretig op in. In de nieuwe toestellen die komend jaar op de markt komen veel aandacht hiervoor, zo leest u in de komende Installatie en Sanitair, die 4 maart verschijnt.

Een gratis proefnummer, of een voordelig (proef)abonnement? Klik hier.

In dit nummer naast een uitgebreide VSK-nabeschouwing, ook het renovatieproject Kremlin I in Gorinchem, waar honderden monumentale portiekwoningen bouwkundig en installatietechnisch gestript zijn, en gerenoveerd van energieslurpend naar energiezuinig. Een verhaal over hoe samenwerkende uitvoeringspartijen hier een geoliede machine van hebben gemaakt.

Leidingen en pompen

ins0216leidingen House-Liner-dwarsdoorsnedeHet renoveren van leidingwerk van binnenuit is populair, vooral onder corporaties. Welke methoden zijn er om rioleringen, standleidingen, maar zelfs waterleidingen en ventilatiekanalen te renoveren zonder hak en breekwerk. We maakten een overzicht. Ook bekijken we het effect van magnetiet in cv-water op de prestaties van energiezuinige circulatiepompen met permanent magneetmotoren.

Flexibel personeel en BIM

Hoe gaan installateurs om met de zogeheten flexibele schil; werk genoeg, maar het aannemen van vast personeel is voor velen een brug te ver. Wat is de beste manier om hier mee om te gaan? Verder veel aandacht voor de ontwikkelingen op BIM-gebied, de nieuwe ETIM-standaarden en de instelling van een uniforme objectenbibliotheek. In de strategie rubriek vertelt het Noordhollandse bedrijf Lenting, hoe het zich van traditioneel loodgieter heeft gevormd tot een gespecialiseerd dienstverlener.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.