fbpx
Nieuws

Kijkdoos vol techniek

Viega opende in maart in het Duitse Attendorn één van de meest innovatieve en duurzame seminarcenters in de industrie geopend. Het interactieve Viega World is een klimaatneutraal gebouw dat volgens de BIM-werkmethodiek is gerealiseerd.

Het geeft letterlijk en figuurlijk inzicht in alle aspecten van gebouwtechniek. Elke flow is live te volgen. Installatie-hoofdredacteur Eddy Buiting bezocht deze ‘kijkdoos vol techniek om van te likkebaarden’ en maakte een reportage.

Dit artikel is te lezen in vakblad Installatie 4, verschenen op 23 juni, en staat nu ook online. En tipje van de sluier:

Viega World bekt als een attractiepark voor leidingtechniek. En eerlijk, qua beleving en techniek heeft de Duitse systeemspecialist alles uit de kast getrokken om installateurs te imponeren. Alle leidingtechniek in het gebouw is live te zien en te volgen, via tablets vlieg je door het BIM-ontwerp van het gebouw. Een 360 graden 3D-ruimte neemt je mee de gebouwtechniek van de toekomst. In de showroom is bijna alles werkend te beleven. Monteurs kunnen naar hartenlust sleutelen met het assortiment leidingen en fittingen. De 12.000 m² Viega World is een pronkzaal, kijkdoos en speeltuin in een duurzaam jasje. Pal naast de fittingfabriek die bijna 125 jaar in Attendorn staat.

Lees hier online het hele artikel.

Een digitaal abonnement op Installatie.nl heb je al vanaf € 6,38 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.