Eerste waterstofhybride gaat draaien

In de Groningse waterstofwijk Wagenborgen worden deze week de eerste bewoners aangesloten op waterstofhybrides: een combinatie van een lucht/water-warmtepomp met een cv-ketel die waterstof kan verbranden.

Monteurs zijn bezig met de laatste handelingen (foto).
33 woningen worden op deze manier aangesloten op een waterstofnet. Het waterstof stroomt door bestaande gasleidingen.

Hybride is een primeur

De waterstofhybride, waarbij zowel een waterstofketel als een warmtepomp van Intergas is toegepast, vormt een primeur voor Nederland. Het is niet het eerste project waar waterstof door bestaande gasleidingen stroomt. Die primeur vond vorig jaar plaats in een straat in Lochem. Het is wel de eerste keer dat de combi met de hybride warmtepomp gemaakt wordt in de praktijk. De lucht/water-warmtepomp dekt daarmee het grootste deel van de transmissie. Waterstof wordt enkel gebruikt voor tapwater en bij koude dagen.

Log in met je Installatie Premium-account om verder te lezen. Nog geen abonnee? Kijk dan hier. Vanaf €6,38 per maand ben je als eerste en als beste op de hoogte.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,38 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding