fbpx
Nieuws

Klein is het nieuwe groot’

Klein is het nieuwe groot'

Kleine bedrijven in lokale samenwerkingsverbanden hebben de toekomst. Trendwatcher Adjiedj Bakas schetst in de nieuwste uitgave van vakblad Installatie en Sanitair de kansen voor mkb-installateur. Renovatie, herbestemming en levensloopbestendigheid zijn de groeisectoren.

 

 

Renovatie, herbestemming en levensloopbestendigheid zijn de groeisectoren. Volgens de trendwatcher, die het boek ‘Megatrends Werk’ uitbracht, hebben ondernemers die op lokaal niveau buiten de gebaande paden denken grote toekomst. “Ondernemers moeten weten wat particulieren met elkaar bespreken over bouwen en renoveren, want de bouw wordt steeds meer vraaggestuurd. Wat ik installateurs weinig zie doen, is groepen bewoners pro-actief benaderen.” Lokale initiatieven floreren volgens de trendwatcher, waarbij hij markt ziet voor kleine zorg-coöperaties, leaseconstructies en initiatieven die online vraag en aanbod van werk bij elkaar brengen. Andere ontwikkelingen die de installatiebranche volgens Bakas moet omarmen zijn prefabricage, robotisering en augmented reality. Middelgrote organisaties die geen expliciete keuzes maken in de trends krijgen het volgens Bakas moeilijk. “Niet de financiële slagkracht van grootbedrijf, niet de wendbaarheid van kleinbedrijf.”

 

Lees het volledige interview met Adjiedj Bakas in Installatie en Sanitair. Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig (proef)abonnement 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.