fbpx
Nieuws

Technische groothandel Kroon is verkocht aan DC Netherlands, het moederbedrijf van de Tilburgse groothandel voor bouw en industrie Destil. Door deze overname is de omzet van Destil gestegen naar  circa 125 miljoen euro en heeft het bedrijf nu 50 vestigingen en meer dan 500 medewerkers.

Kroon houdt zich bezig met de toelevering van technische producten voor bouw, industrie en scheeps- en jachtbouw. Waarbij het accent voor bouw en industrie ligt op het noorden en oosten van Nederland, is het speelveld voor scheeps- en jachtbouw internationaal. “De werkwijze van Kroon vertoont sterke overeenkomsten met die van Destil. Het bedrijf past perfect in onze strategie; we zijn nu in één klap landelijke speler en we verbreden ons productassortiment”, aldus René Kars, Algemeen Directeur van Destil.

Vooralsnog heeft DC Netherlands 75% van de aandelen Kroon overgenomen. De resterende 25% volgt over drie jaar. In die tijd blijft Klaas Boskers algemeen directeur. “Het is onze intentie om in de komende drie jaar een geruisloze overgang te realiseren”, aldus Boskers. “In eerste instantie zal de klant er niet veel van merken. Kroon blijft onder de eigen naam opereren.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.