fbpx
Nieuws

Laatste editie vakblad van het jaar

Het laatste en tiende nummer van het vakblad Installatie en Sanitair van dit jaar verschijnt op vrijdag 13 december. Hierin leest u onder andere het verhaal van de installatietalenten van Nederland. Dat zijn er genoeg, maar ze hebben de steun en motivatie van ervaren installatiekrachten nodig om behouden te blijven voor ons vak. We interviewden de drie beste praktijkbegeleiders van Nederland, en werpen een blik voor uit naar zo’n ander uithangbord voor de jongeren: de beroepenwedstrijden op Europees- en wereldniveau.

Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Passiefhuis op Duitse leest

Een Duitse houtvergassingskachel, een Duits buffervat en een Duitse warmtepomp: in een passiefhuis in Wehl is het grootste deel van de installaties afkomstig van over de grens. Zelfs de kelder, waar de installaties staan, is van Duitse proporties. Peter Stein vogelde alles uit over zijn eigen passiefhuis: “Ze zijn daar toch wat verder met deze technieken.”

Buffervat als kloppend hart

Ze duiken steeds vaker op: buffervaten. Waar moet je nu op letten bij de toepassing zo’n vat bij bijvoorbeeld een warmtepompinstallatie? De meest gestelde vragen rondom de vat, dat zelfs als kloppend hart van de installatie kan fungeren.

Pionieren is durven

De reis van klassieke totaalinstallateur naar een duurzame technisch dienstverlener. Ruud Meijns van M&O Techniek in Wormer kan er over meepraten. Het net geopende Energie Transitie Centrum van het installatiebedrijf is de kroon op de eigen transitie richting duurzame installatietechniek. “We verkopen geen enkele cv-ketel meer.”

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op. Enkel een digitaal abonnement is nu ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.