fbpx
Nieuws

Latex dopjes beschermen leidingen

Veel leidingsystemen worden standaard geleverd met dopjes om de pijpen en buizen te beschermen tegen vuil. Maar eenmaal in de verwerking liggen cv-, drinkwater en afvoerleidingen vaak open en bloot. Bijvoorbeeld wanneer een installatie later wordt afgemonteerd.

De Franse start-up Cap’Vea heeft hier een oplossing voor in de vorm van herbruikbare beschermkapjes voor leidingen en buizen in afmetingen van 5 tot 220 mm. De latex beschermkapjes zijn online te bestellen, elastisch en meerdere malen te gebruiken. Zo kunnen leidingen van elk formaat tijdens het werk en na oplevering vrijgehouden worden van vervuiling. Leuk detail: ze zijn in vier verschillende kleurtjes te bestellen. Dus naast bescherming, ziet het er ook nog eens netjes en verzorgd uit.

De dopjes waren te zien op de Franse installatiebeurs InterClima, dat extra aandacht besteedde aan start-ups in de installatiebranche. De dopjes werden genomineerd voor de innovatieprijs aldaar. Meer hierover in het komende nummer van vakblad Installatie en Sanitair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.