fbpx
Nieuws

Lenting Techniek neemt Jonker over

Lenting Groep uit De Goorn (NH) neemt Jonker Installateur en Loodgieters uit Zaandam over. De 40 mensen van het bedrijf in Zaandam doen de Lenting Groep groeien tot ruim 100 mensen.

Dit betekent dat de monteurs van Lenting Techniek en Jonker BV collega’s worden. De overname belichaamt de gedeelde visie van beide bedrijven op het belang van synergie in de sector. Beide bedrijven zijn actief in de particuliere en professionele markt, en zijn specialist in het loodgieterswerk en sanitaire installaties. “Door onze krachten te bundelen, zien we geweldige mogelijkheden voor verbeterde projectbeheersing en integratie van BIM (Building Information Modelling) processen,” volgens Herk-Jan Lenting, directeur van Lenting Techniek. “De expertise van Jonker, gecombineerd met onze eigen ervaring, zorgt voor kwaliteit en continuïteit en een stevige basis voor de toekomst .”

“Voor ons is deze overname meer dan alleen zakendoen,” voegt Hendri Otte (CEO van Jonker) toe. “Het is een samenvoeging van twee families van vakmensen die geloven dat installatietechniek de toekomst heeft. Onze klanten en partners kunnen rekenen op dezelfde toewijding en kwaliteit die ze altijd van ons gewend zijn, nu versterkt door de bredere capaciteiten van de Lenting Groep.”

Bedrijven met historie

Jonker kent een historie van 100 jaar. In 1923 startte J.N. Jonker met zijn eenmanszaak in Zaandam. In 2005. Sinds 2002 bestaat de directie van Jonker BV uit Ton Dijker en Hendri Otte. Henk Jonker, één van de drie zoons van de oprichter, stapte in 2005 als laatste familielid uit het bedrijf. Lenting is ook een familiebedrijf: het Noord-Hollandse bedrijf bestaat 85 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.