fbpx
Nieuws

Podcast: Kemkens’ kijk op ketelvervanging

Een van de grotere installatiebedrijven van Nederland heeft een duidelijke keus gemaakt. Kemkens wil de komende jaren met name in zowel de particuliere als corporatiemarkt gas geven met de hybride warmtepomp.

Kemkens is op dit moment verantwoordelijk voor het onderhoud van zo’n 400.000 cv-ketels in Zuid-Nederland. Kemkens vervangt jaarlijks 20.000 toestellen. Dit jaar plaatst het bedrijf al 4000 hybride warmtepompen, waarvan het merendeel als add-on op de bestaande gasketel. De komende jaren wordt dit opgeschroefd naar 10.000, waarbij de hybride bij steeds meer ketelvervangingen de minimale standaard gaat worden. Een keuze met consequenties, bevestigt de installateur.

Luister hieronder de Installatie Podcast. Je kunt hem ook luisteren via Spotify of je favoriete podcast-app.

Warmtepomp krijgt grote rol

Aan deze route is een hoop werk vooraf gegaan. In deze aflevering van de Installatie Podcast legt operationeel directeur Twan van Grinsven uit, welke keuzes het bedrijf maakt. Keuzes voor standaardisatie, voor merken én voor klanten. Hoe zorg je dat je monteurs optimaal om kunnen gaan met deze techniek? Hoe pak je de uitdaging met buitendelen in rijtjeswoningen op? De rol van data en beheer op afstand wordt steeds groter. Twan van Grinsven praat ook over samenwerking in de branche: “Iedereen mag komen kijken hoe wij dit aanpakken.”

6 reacties op “Podcast: Kemkens’ kijk op ketelvervanging

 1. Paul van Druten schreef:

  Lekker de oude CV laten hangen en alleen nog maar gebruiken voor tapwater, doen we al jaren. Verwarmen doen we met een Lucht-lucht warmtepomp ook wel een Airco genoemd (schande dat je daar geen subsidie op krijgt!) Nu we de airco in de koude maanden zo nodig 7×24 uur laten draaien gaat ons gasverbruik naar ca. 150 m3 in 2023! je bespaart ook op de transportkosten gas (wel even zelf aanvragen!)

 2. @Paul Druten; bespaart ook op de transportkosten gas (wel even zelf aanvragen!)

  Hoe bedoel je? Je gebruikt toch nog gas, dus dan betaal je transportkosten.
  Wat moet ik aanvragen?

  • Jopie schreef:

   Als je onder de 500 kuub gas per jaar blijft, ben je een kleinverbruiker en wordt er een lager tarief in rekening gebracht door netwerkbeheerder. Scheelt ca. 70 euro pj.

 3. Hou toch op met het aanprijzen van de hybride – warmtepomp! Het is een totaal onzinnige tussenoplossing, die de consument veel geld gaat, en blijft kosten. Hybride is NIET ‘duurzaam’ verduurzamen. De Milieu vriendelijke monoblock’s met R290 (Propaan) gaat tot 75C en hebben vaak nog veel meer technische voordelen (smart-grid, stiller, moderne uitstraling, SCOP van ruim 5,2 etc…)

 4. Jeroen Maar schreef:

  Hou toch op met het aanprijzen van de hybride – warmtepomp! Het is een totaal onzinnige tussenoplossing, die de consument veel geld gaat, en blijft kosten. Hybride is NIET ‘duurzaam’ verduurzamen. De Milieu vriendelijke monoblock’s met R290 (Propaan) gaat tot 75C en hebben vaak nog veel meer technische voordelen (smart-grid, stiller, moderne uitstraling, SCOP van ruim 5,2 etc…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.