fbpx
Nieuws

Lof voor ventilatiesysteem

Het ventilatiesysteem Healthbox 3.0 van Renson is op de vakbeurs Batimat in de prijzen gevallen. Het C+-systeem kreeg in Parijs een innovatieaward toegewezen.

De Healthbox 3.0 is een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat in 2018 op de VSK geïntroduceerd werd. Het systeem communiceert actief met zowel de bewoner als de installateur via een bijbehorende applicatie. Zo heb je als gebruiker voortaan altijd en overal zicht op de luchtkwaliteit in huis en de activiteiten van het ventilatiesysteem.

Ventilatiesysteem C+ onderscheidt zich van het klassieke C-systeem omdat de afvoer vraaggestuurd gebeurt. De box heeft ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2– en/of VOC monitoren. Het systeem is te verbinden met smarthome-systemen.

Elke ruimte een profiel

De ventilatiebox werkt vraaggestuurd. Zo kunnen per ruimte profielen worden ingesteld. Voor een babykamer bijvoorbeeld kan je het ‘Intense’-profiel kiezen. Dit profiel zal er voor zorgen dat de vervuilde lucht sneller afgevoerd wordt via een intensiever ventilatieniveau. Bij het ‘Eco’-profiel ligt de prioriteit op het energiebesparing en  wordt de vervuilde lucht af over een langere tijdspanne met een lager ventilatieniveau afgevoerd. In de applicatie kunnen installateur en bewoner het binnenklimaat per ruimte permanent monitoren.

Aansluiten en inregelen

Met behulp van klepcollectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit. Zo kan het zone-principe (met ook afvoer in de slaapkamers) worden toegepast met relatief weinig leidingen. De unit heeft een installatie-app die installateur helpt om de ventilatie-unit geïnstalleerd en ingeregeld te krijgen. De parameters zoals drukval, ingesteld debiet, worden gevisualiseerd aan de hand van een stappenplan. Ook het manueel instellen van dipswitches behoort tot het verleden en gebeurt voortaan via de app, zodat het debiet van afzonderlijke afvoerpunten direct bijgeregeld kan worden indien nodig.

2 reacties op “Lof voor ventilatiesysteem

  1. Wwigman schreef:

    Laat me raden, weer een oplossing die niet te koppelen is met bijvoorbeeld Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.