Ga naar hoofdinhoud

Loodgieter rekent €1000 voor kwartiertje werk

Toiletverstopping (foto: Shutterstock)

Twee malafide loodgieters zijn afgelopen weekend in Tilburg tegen de lamp gelopen toen zij een particulier wilde oplichten. Een bewoner die het zaakje niet vertrouwde belde de politie.

De politie kreeg zaterdagavond rond 19.30 uur een melding van de verdachte situatie. Een vrouw had een klus uit laten voeren door twee loodgieters. De twee mannen die volgens haar een kwartier bezig waren geweest, rekenden daar ruim duizend euro voor. De vrouw moest het direct gaan pinnen en kreeg geen factuur. Omdat ze de situatie niet vertrouwde, belde ze de politie.

Toen agenten bij het adres aankwamen, troffen ze daar de twee verdachten aan. Die waren niet van plan om inzicht te geven in hun bedrijfsstructuur en zetten het na de identiteitscontrole en een kort gesprek beiden op een lopen. Één verdachte kon gelijk worden aangehouden. De ander is later op de avond aangehouden in Den Haag.   

Malafide loodgieters via Google

Het gebeurt vaker dat malafide loodgieters hulpvragen van consumenten afvangen, en niet helder communiceren of de kosten. Mede om die reden is Google gestopt met het tonen van advertenties van loodgietersbedrijven.

Branchevereniging Techniek Nederland, maar ook de Consumentenbond en consumentenprogramma’s hebben herhaaldelijk aandacht besteed aan deze malafide praktijken. Ook bij Installatie.nl komen veel meldingen vinden van particulieren die worden opgelicht door malafide rioolontstoppers of loodgietersbedrijven. Geadviseerd wordt om vooral zaken te doen met bekende bedrijven die lid zijn van een branchevereniging en vooraf transparant en duidelijk te zijn over de werkzaamheden en kosten.

Eén reactie op “Loodgieter rekent €1000 voor kwartiertje werk

  • Erwin

    Iets vergelijkbaars heb ik meegemaakt met een slotenmaker.

    Het slot van een binnendeur was ’s ochtends afgebroken en daardoor konden we vanuit de hal de rest van het huis niet meer in (waar de autosleutels enz waren) Redelijk in paniek (want er stond een belangrijke afspraak gepland) ook maar gegoogeld naar een slotenmaker. Deze stond er binnen een half uur en had 10 minuten nodig om binnen te komen. Hiervoor werd er wel een stuk van de deur vernield om bij het slot te komen. Kostte me meer dan 300,- euro en een nieuwe deur. De volgende keer trap ik de deur zelf wel in….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte