fbpx
Nieuws

Meer subsidie voor zonneboilers

Zonneboiler met slimme regeling

De subsidiebedragen voor zonneboilers binnen de ISDE-regeling zijn verhoogd. Dat is te lezen op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Zowel kleine als grote zonneboilersystemen kunnen rekenen op meer subsidie. De subsidie wordt € 0,75 (was € 0,50) per kWh jaarlijkse zonne-energiebijdrage bij een apertuuroppervlakte van ten hoogste 10 vierkante meter. Bij een apertuuroppervlakte van meer dan 10 vierkante meter bedraagt de subsidie € 0,30 was (€ 0,25) per kWh jaarlijkse zonne-energiebijdrage. Andere wijzigingen betreffen de aanvraagtermijn voor particulieren (die wordt langer) en verder worden de vergoedingen voor warmtepompen en biomassaketels anders berekend.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is bedoeld om zowel particulieren als zakelijke gebruikers tegemoet te komen bij de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

2 reacties op “Meer subsidie voor zonneboilers

  1. j.a.m. Bazelmans schreef:

    De Sowise boiler een zg. ICS dit type was rond 2000 bekend onder de naam Solistor
    is weer verkrijgbaar en word in Nederland geproduceerd
    het systeem is per m2 als buitengewoon efficiënt en heeft daardoor een hoge subsidie per unit gekregen

  2. […] te starten. Er zijn kleine veranderingen in de regeling doorgevoerd. Zo is de tegemoetkoming voor zonneboilers groter […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.