fbpx
Nieuws

Meer werk voor ComfortInstallateur

Installateurskoepel Uneto-VNI en zorgartikelen-leverancier Vegro gaan samenwerken om ouderen te helpen langer zelfstandig te kunnen wonen. Hiervoor hebben beide organisaties op 7 december een convenant getekend. Klanten van Vegro die langer zelfstandig willen blijven wonen, ontvangen voortaan een vrijblijvend advies van een erkende ComfortInstallateur. Ook worden woning aangepast waar nodig. Dankzij de samenwerking verwachten de organisaties de komende vijf jaar 5.000 woningen aan te pakken.

Het convenant van Uneto-VNI en Vegro brengt vraag en aanbod dichterbij elkaar. Vegro krijgt dagelijks vragen van klanten over de mogelijkheden om langer zelfstandig te blijven wonen. Het bedrijf brengt nu klanten in contact met een ComfortInstallateur die advies verstrekt én de werkzaamheden vervolgens uitvoert en coördineert.

Levensloopbestendig

Vicevoorzitter Claudia Reiner: ‘De vraag naar levensloopbestendige woningen zal de komende jaren fors toenemen. Met dit initiatief willen we het tekort aan aangepaste woningen verminderen en meer ouderen de kans geven om veilig en comfortabel in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen.’

René Kamerbeek, directeur Vegro: ‘Teveel ouderen of mensen met een beperking kunnen momenteel niet terecht in een levensloopbestendige woning of weten niet welke technische mogelijkheden er beschikbaar zijn om hun huis comfortabel en veilig te maken. Daarom gaan Uneto-VNI en Vegro samen de voorlichting intensiveren. Voor ons is dit een logische stap en extra dienstverlening naar onze klanten.’

Opleiding

Erkende ComfortInstallateurs hebben een speciale opleiding gevolgd en adviseren ouderen over woningverbeteringen, zoals een traplift, looprouteverlichting, een aangepaste badkamer en toilet, een bredere deur of het verwijderen van drempels. Ze werken samen met andere technische specialisten op het gebied van sanitair, elektra en aannemersbedrijven, om klussen in één hand te kunnen uitvoeren. Waar nodig schakelen ComfortInstallateurs deskundige partners in zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten of gespecialiseerde zorgbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.