fbpx
Nieuws

Merknaam Techneco verdwijnt

Twee jaar na de aankoop van Techneco gaat nu ook de merknaam op in Remeha. Op 1 januari 2021 heet Techneco officieel Remeha. 

De Apeldoornse toestelfabrikant haalde met de overname van Techneco expliciete warmtepompkennis is huis. Het Delftse bedrijf had onder meer met de universele hybride Elga en bodemgekoppelde Toros Vision eigen warmtepompen in het assortiment.

De eerste vrucht van de overname is de Elga Ace, die op de afgelopen VSK groots werd gepresenteerd. Remeha en Techneco hebben hierbij de techniek van de hybride gekoppeld aan het Ace-besturingsplatform van Remeha. De vestiging Delft, dus het oude Techneco, wordt het kenniscentrum voor warmtepompen binnen Remeha. De productie van de cv-ketels van Remeha gebeurt in Apeldoorn. In Apeldoorn is ook het hoofdvestiging van moederbedrijf BDR Thermae gevestigd.


1 reactie op “Merknaam Techneco verdwijnt

  1. Asselbergs schreef:

    Sinds 2005 hebben wij in ons duo-huis twee Techneco-Blomberg warmtepompen BL 160 EV.
    Eén exemplaar werkt zoals bedoeld, de andere heeft nooit gewerkt. De compressor is na jaren wachten op service-handelingen onderzocht: geen koelvloeistof.. Na vullen met koelvloeistof door een CV-serviceman is het snel weer over met functioneren, het systeem is lek. Een servicebezoek van een Techneco-monteur levert niets op: er wordt door de servicemensen niet gevuld en op locatie de fout herstellen zag hij niet zitten. Het apparaat meegeven voor herstel gaat vanwege de omvang ook niet lukken. Daar sta je dan met je nieuwe niet werkende warmtepompboiler. Nu de gasprijzen de vrije vlucht nemen, wordt het toch interessanter om de boel te laten weken zoals het hoort. Is Remeha wel in staat om service te verlenen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.