Ga naar hoofdinhoud

, ,

Metropol nieuwe Hansgrohe-serie

Hansgrohe komt met Metropol met een nieuwe kranenserie voor de bovenkant van het middensegment. Eén van de ISH-noviteiten van Duitse kranenfabrikant bestaat uit een moderne serie, en een klassieke variant: Metropol Classic.

Strakke kranen, inbouw en opbouw, met geometrische vormen, verkrijgbaar met verschillende uitloophoogtes en lengtes, inclusief een grote vloergemonteerde eengreeps-variant voor vrijstaande waskommen. Ook komt er een variant met de mechanische Select-knop, de vinding die Hansgrohe inmiddels op bijna alle productseries heeft toegepast. Hierbij moet de drukknop gedraaid worden om de temperatuur in te stellen.

Exacte contouren en grote oppervlakken kenmerken de moderne kraan. De greep en de uitloop staan parallel. De greep is verkrijgbaar als rechthoekige vlakke greep en als beugel. Opvallend is de combinatie tussen strakke rechte lijnen en rechthoeken en cirkelvormen, waardoor lichtreflecties ontstaan. De serie kan ook weer goed gecombineerd worden met de Raindance E, die voor deze serie een bijpassende douchethermostaat en inbouwoplossingen heeft. Ook kent de serie badthermostaten.

Positionering

De kranen zijn zuinig dankzij de waterhoeveelheidsbegrenzer EcoSmart (5 l/min), en leveren dankzij de slimme bijmenging van lucht toch een krachtige straal. De Metropol wordt qua prijs gepositioneerd boven het rijtje Logis, Focus, Talis en Metris. Phoenix Design, dat al meer dan 30 jaar voor het merk ontwerpt, is verantwoordelijk voor het design.

Classic variant

Liefhebbers van modern klassiek, krijgen dit jaar de Metropol Classic gepresenteerd. Hierbij zijn dezelfde uitgangspunten van de Metropol-serie in een meer klassiek modern jasje gegoten. De uitloop van de kraan is eleganter, de voet weelderiger, en bestaat de mogelijkheid voor vergulde details. Maar de kraan is ook in een volledig chromen versie te verkrijgen. De Classic komt een bovengreep, drie hoogtes, maar ook als driegatsmengkraan met meerdere grepen: zo is de keuze uit moderne knoppen, klassieke hendels en de kruisgreep. De Metropol Classic , kent ook armaturen voor bad en douche. De doelgroep hier is de bovenkant van de markt, maar ook de klassieke hotelbadkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Cao-onderhandelingen geklapt, stakingen komen er aan

VR-ketel: rookgas weg

Premium

Warmtepomp gaat bakstenen drogen

Warmtepomp-paraplu steelt de show

Clivet: serie monoblocks op propaan

Zorg voor een stage die je nooit vergeet