fbpx
Nieuws

1.000 Utrechtse huurders kunnen in 2016 een gratis energieadvies aanvragen. De gemeente en woningcorporaties bieden 640 huurders van corporaties, 240 particuliere huurders en 120 huurders van monumenten kans op een persoonlijk besparingsadvies, inclusief een energiebox met energiezuinige producten ter waarde van €50,-.

€140,- besparing

In 2015 kregen ook al 800 huurders een gratis advies. Dit bleek uiteindelijk gemiddeld circa € 140,- per jaar op de energierekening te schelen, een besparing van ongeveer 10%. De 800 adviezen leverden in totaal een CO2-besparing van circa 440 ton op. De adviezen worden uitgebracht door De Jonge Milieu Advies en richten zich vooral op kleine maatregelen die bewoners zelf kunnen uitvoeren en waar geen grote investeringen voor nodig zijn.

Betaalbaar en beheersbaar

Wethouder duurzaamheid Lot van Hooijdonk is blij met de resultaten uit 2015: “Het is belangrijk dat voor bewoners de energiekosten betaalbaar en beheersbaar zijn. Juist huurders met lagere inkomens kunnen door dit energieadvies en de energiebox flink besparen en bovendien geeft dit project een mooie impuls aan de Utrechtse werkgelegenheid.” Aanmelden voor een gratis advies kan hier.

Vorig jaar startte de gemeente een gratis apk voor gasinstallaties, inclusief advies voor energiebesparing. De apk werd een groot succes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.