fbpx
Nieuws

APK-actie Utrecht groot succes

Minder storingen door prestatiecontract ketels

De proef met een gratis woning-APK in Utrecht is een groot succes. Er meldden zich maar liefst 220 bewoners aan voor de check die 100 keer gratis werd aangeboden. De gemeente heeft daarom besloten alle 220 inwoners de check gratis aan te bieden. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Rapport

Tijdens de woning-APK wordt gekeken naar de gasinstallatie: de gasleidingen en alle apparaten die daarop zijn aangesloten zoals cv-ketel, geiser, gasfornuis, gaskachel en boiler. Ook de elektrische installatie komt aan bod: de meterkast, leidingen, stopcontacten, en lichtschakelaars. Als er een ventilatiesysteem aanwezig is, dan wordt deze ook nagekeken. De keuring duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnemers krijgen een rapport en bij mogelijke gebreken een vrijblijvende offerte voor het herstel. Voor eventuele werkzaamheden kunnen de deelnemers eventueel gebruik maken van een duurzaamheidslening tegen gunstige voorwaarden.

Advies

Tijdens de keuring wordt ook advies gegeven over energiebesparende maatregelen en duurzaam gebruik van de installaties. Ook ontvangen de bewoners de Veiligheidsbox, met daarin onder meer een dubbele doorvoerstekker met schakelaar, een rook- en koolmonoxidemelder, led-lamp en een instructieboekje met tips over veiligheid en energie. Voor de pilot werkt de gemeente samen met Uneto-Vni en het Energiepunt Wonen.

2 reacties op “APK-actie Utrecht groot succes

  1. […] Vorig jaar startte de gemeente een gratis apk voor gasinstallaties, inclusief advies voor energiebesparing. De apk werd een groot succes. […]

  2. […] dan de helft van de 160 gekeurde woningen in de pilot ‘Veilige Gezonde Woning’ van de gemeente Utrecht voldoet niet aan de keuringseisen. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.