fbpx
Nieuws

Nest doopt eenvoudige e-thermostaat

Nest levert in oktober een nieuwe slimme thermostaat uit. De Thermostat E heeft een nieuw design, en is ontdaan van toeters en bellen. Het apparaat is met een consumentenadviesprijs van €219 ook een aantal tientjes goedkoper dan de meeste slimme thermostaten op de markt. Nest mikt op de gebruiker met een smallere beurs die wél een connected thermostaat aan de muur wil hebben.

De nieuwe Thermostat E wordt gevoerd naast de bestaande Learning Thermostats van het merk, die sinds 2011 op de markt zijn. Het apparaat wordt vanaf 16 oktober uitgeleverd. De thermostaat werkt op dezelfde manier als de andere thermostaten; zo is er een wifi-connectie, een app voor bediening en onder meer geofencing, wat betekent dat de thermostaat aanwezigheidsdetectie heeft. Gebruikers krijgen een overzicht van hun energiegeschiedenis. Net als de nieuwste generatie slimme thermostaten werkt de nieuwste telg op modulerende toestellen, een functie die Nest True Radiant noemt. Nieuw is dat er een standaard klokprogramma is ingesteld, voor gebruikers die niet de moeite nemen om de thermostaat zelf naar wens in te stellen.

Stoffen hoesje

Functies die in deze eenvoudige versie van de thermostaat niet meer zichtbaar zijn zijn onder meer de tijdweergave en het weerbericht. Ook de geborsteld stalen ring en glazen kap zijn er niet langer: die zijn vervangen door een kunststof ring en een mat plastic frontje met LCD-weergave van de huidige temperatuur. Het ontwerp is dus wat soberder, zodat de thermostaat minder een eyecatcher is in de woonkamer. De Heat Link, de communicatiemodule die ervoor zorgt dat de thermostaat met de CV-ketel communiceert heeft ook een nieuw smoeltje gekregen. Het apparaat kan nu ook op de plek van de klassieke bedrade thermostaat hangen, van waaruit hij communiceert met de draadloze thermostaat, die met het standaardje overal kan staan maar wél op het netstroom aangesloten moet zijn. De Heat Link E heeft een fraai stoffen hoesje gekregen, zodat hij wat meer opgaat in het interieur. Naast slimme thermostaten heeft Nest ook een rook/koolmonoxide-melder, beveiligingscamera’s en sinds kort een deurbel met camera.

Rol installatiebedrijf

Net als de andere producten van Nest zal ook deze thermostaat via webshops, retailers en de vakhandel verkocht worden. De fabrikant heeft een zogeheten pro-programma in het leven geroepen van installatieprofessionals die consumenten kunnen helpen bij de inwerkingstelling van de slimme thermostaat. Bedrijven die aan dit programma deelnemen krijgen trainingen en tools over het product en gebruik, worden als installerende partij vermeld op de website en krijgen marketingondersteuning.

Snel nieuwe batterijen

Een nieuwe dienst, ontworpen om te werken met de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder, bestelt automatisch nieuwe batterijen wanneer ze bijna leeg raken. Klanten van de nieuwe dienst, ontwikkeld door 50five, CUBES van KPN, Energizer, Olisto en Tikkie van ABN AMRO, hoeven alleen nog maar een betaalverzoek op hun smartphone goed te keuren en de batterijen worden automatisch geleverd.

De nieuwe dienst is ontwikkeld om het probleem van rookmelders zonder werkende batterijen op te lossen. Het maakt gebruik van de low-batterijwaarschuwingen die Nest Protect naar klanten stuurt om een geschakeld proces te starten. Olisto koppelt de diensten aan elkaar, KPN verstuurt de SMS, het betalingsproces wordt verzorgd door Tikkie, Energizer levert de batterijen en 50five verwerkt de bestelling.

Daarnaast verstuurt Nest Protect automatisch een e-mail of sms naar vijf familieleden of vrienden wanneer er rook of koolmonoxide wordt gedetecteerd. Dit is een uitbreiding van de bestaande Family Accounts functie van Nest, waarmee tot tien personen toegang hebben tot Nest producten en waarschuwingen via de Nest App. Op die manier kan iemand altijd snel actie ondernemen als de bewoner in de problemen zit en zelf niet adequaat kan reageren. Door deze oplossingen is iemand ook voor anderen hoorbaar en dat past natuurlijk ook goed bij de boodschap van de brandpreventieweken over het plaatsen van hoorbare rookmelders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.